top of page

Zou ik Etherische Oliën moeten proberen?

Moet ik etherische oliën proberen?

Als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid en welzijn een boost te geven, heb je misschien ooit overwogen om etherische oliën te gebruiken. Deze producten worden vaak verkeerd begrepen door het grote publiek, maar ze hebben wel een aantal grote voordelen.

Je kunt etherische oliën gebruiken om de energie te stimuleren of de spijsvertering te bevorderen, je zenuwen te kalmeren of zelfs bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem te verbeteren. Ze worden normaal gesproken geassocieerd met aromatherapie en er is veel anekdotisch bewijs dat het inademen van de geur van een plantenextract zoals lavendel een ontspannend en stressverlagend effect heeft.


Het eerste dat we willen zeggen is dat essentiële oliën nooit oraal ingenomen mogen worden, omdat sommige planten giftig voor je zijn en zeker in een hoog geconcentreerde dosis. Ze kunnen echter wel op de huid worden aangebracht, meestal in de vorm van een crème, iets wat normaal gesproken moet worden gemengd met een drager zoals kokos- of jojoba-olie.


Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten van planten zoals rozemarijn, lavendel, sandelhout en bergamot. Aromatherapie dateert van duizenden jaren en tegenwoordig is het een wereldwijd bedrijf dat miljarden dollars waard is.


De meest gebruikelijke manier om de voordelen van een essentiële olie te krijgen, is door deze met water te mengen en vervolgens op te warmen. Dit doe je meestal met een simpele kaars of een diffuser die je inplugt en aanzet. Naarmate de hitte toeneemt, vult het aroma van de etherische olie de lucht en zou een reeks effecten moeten produceren.


Sommige essentiële oliën worden plaatselijk aangebracht en kunnen om cosmetische redenen worden gebruikt en zelfs om pijn te verminderen. Van ylang-ylang en citroen wordt bijvoorbeeld gedacht dat ze hoofdpijn verlichten. Van eucalyptusolie is aangetoond dat het een gunstig effect heeft op spierpijn.De voordelen van etherische oliën

Er zijn ongeveer 90 verschillende soorten etherische olie en ze hebben elk verschillende eigenschappen. Mensen die dit soort producten gebruiken, hebben normaal gesproken hun favoriet en er is online veel informatie over hun voordelen.


Sommige helpen de immuniteit te verhogen, andere dempen pijn, en nog meer verbeteren de stemming. Essentiële oliën staan bekend als een complementaire therapie. Dat betekent dat ze geen genezing bieden, maar voor sommige mensen kunnen helpen de symptomen te verminderen. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u essentiële olie gaat gebruiken om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor uw behoeften.


Welke essentiële oliën zijn het beste?

Er zijn nogal wat essentiële oliën op de markt, zoals je zou verwachten, en we raden je altijd aan om het kwalitatief best mogelijke product te vinden. De oliën kunnen ook worden gecombineerd door een ervaren aromatherapeut of samen met een bepaald actueel product worden gebruikt om een ​​aantal verschillende voordelen te bieden.


De meest populaire essentiële oliën zijn:

  • Lavendel: wordt gebruikt om stress te behandelen en een goede nachtrust te bevorderen, maar is ook een goed antisepticum voor kleine snijwonden.

  • Bergamot: populair bij mensen die last hebben van urineweginfecties en werkt goed bij huidproblemen in combinatie met eucalyptus.

  • Kruidnagel: Gedurende vele, vele jaren wordt dit gebruikt om tandpijn te verhelpen vanwege zijn pijnstillende eigenschappen. Het is ook een anti-emeticum.

  • Jasmijn: Het is aangetoond dat dit de alertheid verhoogt en een rol speelt als afrodisiacum, hoewel er slechts een kleine hoeveelheid onderzoeksbewijs is om dit volledig te ondersteunen.

  • Citroen: dit kan de stemming stimuleren en de symptomen van depressie helpen verlichten.


Het is een goed idee om een winkel te zoeken die kwaliteitsproducten verkoopt als het om essentiële oliën gaat. Bij Akicure gebruiken we alleen natuurlijke ingrediënten in onze actuele toepassingen en we kopen alleen van de beste leveranciers.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page