top of page

Kamille voor de rust?

Moet ik kamille gebruiken?

Er wordt tegenwoordig een enorme verscheidenheid aan verschillende kruiden, bloemen en wortels gebruikt in de moderne homeopathische geneeskunde. Sommige van deze remedies bestaan ​​al duizenden jaren. De meeste zijn direct verkrijgbaar in winkels.


Nu steeds meer van ons de leiding willen nemen over onze persoonlijke gezondheid, is complementaire geneeskunde zeker een industrie die de afgelopen decennia in populariteit is gegroeid. Kamille is een geweldige plant die een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen heeft en die je in verschillende vormen zult vinden, van pillen en crèmes tot rustgevende thee.


U kunt kamille gebruiken als u prikkelbaar bent, moeite heeft met slapen of zich een beetje overbezorgd voelt. Het wordt al jaren gebruikt als een licht kalmerend middel en wordt door vele miljoenen mensen ingenomen als een nacht drankje om de slaap te vergemakkelijken. Maar dat is nog maar het begin van de heilzame effecten van deze delicate bloem.

Essentiële oliën van deze plant bevatten een scala aan terpenen en flavonoïden die kunnen helpen bij allerlei zaken, zoals het prikkelbaredarmsyndroom en huidaandoeningen zoals eczeem.


Wat is Kamille?

Chamomilla is beter bekend als kamille en is een wilde bloem die een beetje op een groot madeliefje lijkt. Sterker nog, het komt uit dezelfde familie. Deze planten komen veel voor in het VK en Europa, evenals in de VS. Je ziet ze langs de weg en zelfs in de tuinen van mensen.

Het zijn schitterende planten om in uw tuin te introduceren als u bijen wilt aantrekken en het milieu een handje wilt helpen.


De meest gebruikte plant in de kruidengeneeskunde is Duitse kamille, die verkrijgbaar is in thee, etherische olie en pilvorm bij veel gezondheidswinkels. Verreweg de grootste reden om kamille te gebruiken, is om te helpen bij het slapen en het verminderen van angst.


Voor welke andere dingen worden kamille producten gebruikt?

Kamille bestaat al eeuwen en eeuwen. Het wordt voor alles gebruikt, van spierspasmen, het verminderen van ontstekingen, reuma en zelfs voor de behandeling van aambeien. Het wordt meestal aangetroffen in thee- en tinctuurvorm, maar kan ook worden opgenomen in crèmes voor plaatselijke toepassing.


Kamille wordt al jaren als ingrediënt in kindergeneeskunde gebruikt, omdat het effectief is gebleken bij de behandeling van zaken als luieruitslag en veelvoorkomende problemen zoals koliek en kroep. Zoals met de meeste medicijnen, moet u echter altijd uw verloskundige of huisarts raadplegen voordat u deze gebruikt.


Kun je teveel kamille hebben?

Het simpele antwoord is ja. Zoals met elke stof, is te veel een slechte zaak. Je mag bijvoorbeeld nooit grote hoeveelheden kamillethee drinken of teveel tinctuur op je huid smeren. Voor veel mensen is het kritieke niveau zo hoog dat het vrijwel onmogelijk te bereiken is, maar het is de moeite waard om verstandig te zijn met uw gebruik.


Sommige mensen zijn gevoelig voor kamille, wat een allergische reactie kan veroorzaken. Symptomen zijn onder meer contactallergieën zoals jeukende huid en ogen, evenals misselijkheid en misschien braken.


Kamille in onze producten

Kamille is een van de producten die we bij Akicure veel gebruiken. Ons doel is om gezondheids- en welzijnsoplossingen te bieden die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen. We zullen kamille vaak gebruiken in combinatie met andere producten zoals aloë vera en salvia officinalis.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page